Protestul de duminică stârneşte frică printre oligarhi. Aşa explică membrii Platformei "DA" organizarea celor două concerte, în capitală şi la Orhei, chiar în ziua în care în Piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfăşura un protest de amploare. Mulţi dintre moldoveni se declară indignaţi şi spun că nu se vor lăsa prinşi în această tentativă de manipulare. Între timp, artistul român Ştefan Bănică Junior, care urma să concerteze la Chişinău duminică, a anunţat că a refuzat invitaţia pentru a nu se pomeni într-un context controversat.

Concertul anunţat ieri de Unite, parte componentă a Moldtelecom, ce urmează a fi organizat duminică, 6 septembrie, este o diversiune în opinia membrilor Platformei "DA", care spun că această tentativă de manipulare costă nu mai puţin de câteva milioane de euro.

Indignaţi sunt şi cetăţenii.

Între timp, artistul român Ştefan Bănică Junior, care urma să cânte duminică la Moldexpo, a anunţat pe o reţea de socializare că nu va mai evolua la Chişinău.

Deocamdată, nu se ştie cât va costa concertul organizat la Moldexpo. Responsabilii din cadrul întreprinderii de stat Moldtelecom, sub tutela căreia este şi Unite, au refuzat să ne spună care este suma alocată evenimentului, precizând că vor reveni cu detalii după concert. Mass media vehiculează însă sume exorbitante. De exemplu, Filip Kirkorov care va cânta în capitală ar avea onorarii de pâna la 120 de mii de euro. Dima Bilan ajunge la 50 de mii de euro, iar Vera Brejneva cere pentru un concert nu mai puţin de 40 de mii de dolari. În timp ce în capitală se va scanda "Miliardul înapoi" un concert se va desfăşura şi la Orhei. Acolo urmează să urce pe scenă Nicolai Bascov şi Loredana. Purtătorul de cuvânt al primarului Ilan Shor, Natalia Cheptene, a declarat că spectacolul este organizat de Asociaţia Obştească pentru Orhei cu susţinerea primăriei locale. Şi aici cheltuielile nu vor fi de neglijat. Asta pentru că, potrivit presei, artistul rus cere pentru un concert peste 120 de mii de euro, iar Loredana în jur de 10 mii.