/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Judecătorii cercetaţi penal nu vor putea depune cerere de demisie sau de transfer

missing
04 septembrie 2017, ora 15:57

Modificările cu privire la procedura de eliberarea din funcţie a judecătorilor se conţin într-un proiect de lege al Ministerului Justiţiei, propus pentru consultări publice, transmite IPN.

Proiectul propune mai multe modificări la Legea cu privire la statutul judecătorului. Legea urmează să fie completată cu un articol care prevede că hotărârile prin care Consiliul Superior al Magistraturii îşi expune acordul sau dezacordul pentru pornirea urmăririi penale trebuie motivate şi se publică pe pagina web a acestuia.

Dacă de la emiterea hotărârii de eliberare din funcţie a judecătorului şi înaintarea propunerii preşedintelui Republicii Moldova, după caz, a Parlamentului, până la emiterea decretului preşedintelui Republicii Moldova, după caz, a hotărârii Parlamentului în acest sens, temeiurile de eliberare din funcţie a judecătorului s-au schimbat, Consiliul Superior al Magistraturii este obligat să modifice hotărârea respectivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram