20:23:37 28.03.2024
Stiri

UTIL // Sunteți studenți sau ați absolvit o universitate din R. Moldova și vreți să vă continuați studiile în Europa: Cum puteți obține o BURSĂ

Social 04.09.2017 15:30 Vizualizări1057 Autor: Ziarul National


UTIL // Sunteți studenți sau ați absolvit o universitate din R. Moldova și vreți să vă continuați studiile în Europa: Cum puteți obține o BURSĂ

Studenții înmatriculați la universitățile din Republica Moldova, dar și tinerii care au obținut deja o diplomă de studii universitare, interesați de studii europene, vor avea posibilitatea să afle despre oportunitățile oferite de Programul Erasmus+ pe dimensiunea învățământului superior în cadrul unei campanii de informare, lansată de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova (NEO).

Primul eveniment din seria „Information Day”, va avea loc joi, 14 septembrie, la Universitatea de Stat din Moldova.

NEO anunță că, în cadrul întâlnirilor, toți cei care doresc să obțină o bursă Erasmus+ vor avea ocazia să afle cum funcționează Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020, care sunt condițiile de aplicare și tipurile de mobilități disponibile pentru țara noastră. De asemenea, vor fi împărtășite experiențe ale studenților care au beneficiat de mobilități oferite de Erasmus+.

La eveniment, membrii echipei Oficiului Erasmus+ vor răspunde la întrebările de interes pentru tineri privitor la Program, iar departamentele de relații internaționale din cadrul mai multor universități din capitală vor prezenta ofertele de mobilitate pentru anul academic curent.

Seria de întâlniri va continua cu studenții la universitățile din Bălți pe 5 octombrie, iar cu cei de la Cahul și Comrat - pe 18 octombrie.

Potrivit datelor NEO, în cadrul selecțiilor din 2015, 2016, 2017 au fost acordate circa 1 300 de mobilități pentru studenți și cadre didactice universitare din Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md