Priorităţile PLDM în sesiunea de toamnă a Parlamentului începută astăzi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova va fi și în noua sesiune a Legislativului un „clopot care va trage semnale de alarmă ori de câte ori actuala majoritate va comite derapaje antidemocratice”. Despre aceasta a declarat președintele fracțiunii liberal-democrate din Parlament, Tudor Deliu, cu ocazia începerii sesiunii de toamnă a Parlamentului.

Potrivit lui Deliu, şi în această sesiune deputaţii PLDM vor veni cu mai multe proiecte și inițiative legislative.

Vedeţi şi: Vacanţa s-a încheiat, iar deputaţii revin la serviciu. Cel puţin oficial

„Practica, însă, demonstrează că toate inițiativele înaintate de către opoziție până acum se prăfuiesc în sertarele parlamentarilor și nu sunt incluse pe ordinea de zi”, a declarat Tudor Deliu, care a subliniat că fracțiunea PLDM va sesiza opinia publică, cu privire la toate ilegalitățile care se comit în Parlament.

„Fracțiunea va fi acel clopot care va trage alarma și va sesiza cetățenii Republicii Moldova privind necesitatea transformării Parlamentului într-un organ legislativ și nu într-o corporație care decide peste noapte ceea ce își dorește. Deputații trebuie să-și amintească articolul doi din Constituție care stipulează că nimeni nu are dreptul să exercite puterea de stat în nume propriu. Suveranitatea naţională aparţine poporului Republicii Moldova și vom insista ca această normă din Constituție să fie respectată”, a precizat Tudor Deliu potrivit unui comunicat al formaţiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...