Dodon vrea să ştie cum au fost cheltuiți banii daţi de partenerii de dezvoltare ai ţării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon vrea să ştie cum au fost cheltuiți banii daţi de partenerii de dezvoltare ai ţării. Astfel, acesta anunţă că va insista pe audieri în acest sens în Legislativ.

Către începutul noii sesiuni parlamentare, acesta a desfășurat o ședință de lucru cu privire la prioritățile de bază și inițiativele care le va prezenta în cel mai scurt timp Parlamentului pentru adoptare.

Este vorba despre câteva zeci de inițiative legislative. Primul bloc ține de politicile în domeniul social și susținere a populației, Blocul doi – politicile în domeniul economic, susținerea sectorului real al economiei, iar blocul trei ţine de disciplina bugetar – fiscală.

De asemenea, acesta anunţă că în sesiunea curentă va insista pe audieri parlamentare ample cu privire la asistența tehnică și financiară, acordate Republicii Moldova din 2009 pînă în prezent.

„Aceste audieri vor avea ca obiectiv de bază să evaluăm cine și în ce domeniu a acordat asistența respectivă, dar și unde a fost cheltuit/investit fiecare euro și dolar, care a venit în Republica Moldova din exterior, la fel ca și eficiența acestor investiții”, anunţă Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...