Cauză penală pentru tortură: Trei polițiști au fost reținuți în cazul lui Andrei Brăguță

Procuratura Generală a inițiat ieri o cauză penală pentru tortură, în cazul decesului în penitenciar a lui Andrei Brăguță.

Până acum, în cadrul dosarului au fost reținute cinci persoane, inclusiv 3 polițiști și 2 deținuți care s-au aflat în celulă că bărbatul decedat. Ultimii doi, care între timp au fost eliberați, au ajuns din nou în izolator. Alți doi deținuți care erau cu Andrei Brăguță în celulă sunt la fel bănuiți în dosar. Ei se află în custodia statului.

Declarația a fost făcută de către procurorul general, Eduard Harunjen. Oficialul a precizat că, în cadrul anchetei, este analizat minuțios fiecare minut de aflare a lui Andrei Brăguță în custodia statului. În total, este vorba despre 252 de ore. Cei patru bărbați sunt cercetați pentru că l-au bătut pe Brăguță în celulă. Două persoane sunt puse deja sub învinuire.

Eduard Harunjen a precizat că procurorii analizează atent și acțiunile sau inacțiunile altor factori de decizie – persoane din conducerea instituțiilor penitenciarelor, procurori, judecători și medici care au avut tangență la caz.

Cu referire la polițiștii reținuți, procurorii au precizat că este vorba despre cei care se aflau de gardă, în noaptea de 15-16 august, când Andrei Brăguță a fost bătut în celulă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.