Cum a făcut Luxemburgul ca 30 mii de euro să valoreze la fel de mult ca 435 de milioane

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Luxemburg a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, după ce a plecat neînvinsă din Franța duminică, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial. După rezultatul istoric al reprezentativei micuței națiuni, 0-0 la Toulouse, pe Internet a apărut o comparație și între sumele cheltuite de cluburi pe jucătorii francezi și sumele cheltuite pe fotbaliștii luxemburghezi.

435 de milioane de euro au costat în total cei 11 jucători trimiși pe teren de Didier Deschamps de la începutul jocului, în timp ce fotbaliștii din echipa de start a Ducatului luxemburghez, doar 30.000 de euro. Astfel, se poate spune că jucătorii din Hexagon sunt de 14.500 de ori mai scumpi.

Un alt detaliu interesant este acela că valoarea totală a primului 11 luxemburghez este dată doar de doi jucători, care au fost transferați pentru 30.000 de euro. Portarul Jonathan Joubert a ajuns în 2004 la F91 Dudelange pentru 15.100 de euro, iar mijlocașul Laurent Jans a fost cumpărat de belgienii de la Waasland-Beveren, în 2015, pentru 14.900 de euro.

După rezultatul de la Toulouse, selecționerul luxemburghez Luc Holtz a spus că ”este o zi de glorie” pentru echipa sa.

”Suntem satisfăcuţi de punctul obţinut în Franţa, cu multă inimă, angajament, dorinţă şi cu un pic de şansă în unele situaţii de joc. Este o zi de glorie.

Este un rezultat istoric pentru Luxemburg: rar s-a întâmplat în trecut să luăm puncte contra unor naţiuni de top ca Franţa.

Franţa este o echipă foarte mare, viteza cu care circulă balonul, schimbările de poziţii. Nu există niciun reproş la adresa francezilor, chiar tactic, au făcut totul corect. Singurul reproş este acela că nu au concretizat ocaziile pe care le-au avut”, a declarat Luc Holtz.

Egalul cu Franța a venit la trei zile după o victorie surprinzătoare reușită de Luxemburg, acasă, 1-0 cu Belarus. De altfel, patru dintre cele 24 de puncte reușite de această echipă în cele 132 de meciuri jucate, începând din anii 1930 în preliminariile Cupei Mondiale au fost reușite în ultimele cinci zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...