/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cauză penală privind moartea lui Andrei Braguța: Cinci persoane au fost reținute, dintre care trei colaboratori ai poliției

missing
04 septembrie 2017, ora 14:17

Update 14:56 Braguța a fost prezentat experților psihiatrici pe 23 august, după expertiză acesta a fost transferat la penitenciarul nr.16.

Update 14:45 Tânărul a fost maltratat pe parcursul unei ore și jumătate în repetate rânduri. Acesta a fost lovit peste mâini, picioare și la nivelul cutiei toracice.Victima a cerut ajutor de la gardieni prin bătăi în ușă, inclusiv deținuții din celule învecinate s-au adresat la gardieni.

Update 14:38 Polițiștii reținuți sunt responsabilii care activau în noaptea în care s-a probat că Braguța a fost maltratat de colegii de celulă.

Update 14:25 Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore.

Update 14:00 Andrei a fost bătut de patru deținuți, cu care împărțea celula. Gardienii nu au întreprins nimic. Doi dintre ei sunt în calitate de bănuiți, iar doi sunt puși sub învinuire.

Procurorul a menționat în cadrul unui briefing de presă că, în acest caz se va examina fiecare oră din cele 252, timp în care Andrei Braguța s-a aflat în custodia statului. „Moartea unui om în custodia statului este o problemă de sistem”, a specificat Eduard Harunjen.

În cadrul cercetătorilor vor fi audiați angajați din sistemul penitenciar, magistrați, procurori și din sistemul medical care au interacționat cu victima.

Procurorul general a atenționat și despre politizarea subiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram