Coreea de Nord ar pregăti lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord pare că pregăteşte lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale, susţin şefi militari din Coreea de Sud, preluaţi de presa sud-coreeană, transmite the Independent.

Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, ar putea avea în plan efectuarea unui nou test balistic, a anunţat luni dimineaţa Coreea de Sud după ce a detectat semne ale pregătirii unui posibil test cu o rachetă intercontinentală, informează şi Daily Mail.

Coreea de Sud a anunţat că în urma unei simulări a unor raiduri cu rachetă asupra unei baze nucleare din Coreea de Nord a putut detecta semne ale unor exerciţii cu rachete din partea Phenianului.

Coreea de Sud a lansat o rachetă în cadrul unor exerciţii de simulare a unor poziţii în Marea Chinei de Est, ca răspuns la o detonare provocatoare din partea Phenianului.

Armata sud-coreeană a precizat că raza de acţiune pentru ţintele simulate a fost stabilită ţinând cont de baza nord-coreeană de la Punggye-ri, aflată în nord-est, locul unde regimul de la Phenian efectuează teste nucleare. Raza de acţiune a rachetelor balistice sud-coreene este de 300 de kilometri.

Şeful de Stat Major al armatei sud-coreene a anunţat că sunt efectuate pregătiri pentru măsuri comune cu armata americană, care vizează o demonstraţie de forţă împotriva provocărilor din partea regimului Kim Jong-Un.

Informaţia despre noul test balistic vine la doar o zi după ce Coreea de Nord a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi a anunţat că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Phenianul nu a ţinut cont de sancţiunile ONU şi de presiunea internaţională şi a continuat să-şi dezvolte programul nuclear şi balistic, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potenţialul de a atinge teritoriul Statelor Unite. Testul de duminică a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3.

Preşedintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe în legătură cu disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la utilizarea armelor nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Tass.

SUA ameninţă Coreea de Nord cu un „răspuns militar masiv”. Secretarul american al Apărării, James Mattis, a ameninţat cu o „reacţie militară masivă” la orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor săi din partea Coreei de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...