Pe ce sume se mai vând permisele de conducere auto falsificate: Republica Moldova, printre principalele surse de falsuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ultimii cinci ani, preţul unui permis fals a crescut de cinci ori (cel puţin aşa rezultă din declaraţiile celor prinşi cu documente falsificate), după ce o mare parte din piaţa de desfacere s-a mutat din Republica Moldova în Italia.

De ani buni, a devenit un obicei ca la frontiera din România şi Republica Moldova să fie depistate o mulţime de documente falsificate, în top fiind permisele auto, certificatele de înmatriculare ale maşinilor şi actele de identitate. Dotarea tehnică tot mai performantă de la Poliţia de Frontieră a făcut ca, în ultimii cinci ani, să fie descoperite aproape 2.000 de permise de conducere şi paşapoarte falsificate, ceea ce arată că avem de-a face cu un adevărat fenomen, conform unui material realizat de adevărul.ro.

Interesant este că preţul plătit (potrivit propriilor declaraţii) de către cei depistaţi folosind actele false a crescut constant.

Astfel, dacă în 2012-2013 un permis auto se putea procura, de la falsificatorii din Republica Moldova, cu 200-250 de euro, acum preţul a ajuns la 1.000 de euro, însă sursa este Italia, unde se pare că este cerere importantă din partea românilor şi basarabenilor.

Cel mai recent caz de permis auto falsificat în Italia a fost depistat la Vama Oancea (judeţul Galaţi), la sfârşitul săptămânii. Cel în cauză, cetăţean cu dublă cetăţenie (română şi moldoveană), conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia. La control de frontieră, pe lângă documentul de identitate, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului şi un permis de conducere pentru categoria B, eliberat de autorităţile italiene. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu figurează ca fiind eliberat de autorităţile italiene, acesta fiind fals.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...