Mai mulți traficanți de heroină din Chișinău au fost reținuți: Riscă până la 15 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O grupare criminală, specializată în traficul ilegal de heroină în proporţii deosebit de mari pe teritoriul capitalei a fost demascată de către angajații Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Ofiţerii de investigaţii au documentat activitatea criminală timp de aproximativ 4 luni de zile, perioadă în care au acumulat probe concludente ce ar demonstra vinovăţia acestora în instanţa de judecată.

Membrii grupării s-au dovedit a fi 4 locuitori ai capitalei, anterior judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor analogice, cu vârstele cuprinse între 34 ani şi 44 ani, care au fost încătuşaţi şi reţinuţi pentru 72 de ore, fiind organizate ambuscade, precum şi achiziţii de control cu infiltrarea unui ofiţer de investigaţii.

Astfel, fiind desfăşurate percheziţii autorizate în automobilele şi la domiciliile bănuiţilor, poliţiştii au depistat şi ridicat cantităţi de heroină în proporţii deosebit de mari, fiind sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Respectiv, experţii vor stabili cu exactitate cantitatea de droguri ridicată, precum şi componenţa chimică a drogurilor. De asemenea s-au ridicat mijloace financiare, care ar fi fost obţinute în urma vânzărilor de droguri.

Indivizii îşi căutau potenţialii clienţi doar prin intermediul persoanelor de încredere, iar dozele de droguri erau vândute consumatorilor atât în instituţiile de agrement, cât şi în stradă.

Actualmente ei sunt cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...