Serviciul Vamal a vărsat 394 milioane de lei în bugetul de stat, în ultima săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada 28 august – 3 septembrie curent, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 394,3 milioane de lei, fiind perfectate per total 9,693 de declarații vamale. Referitor la suma colectărilor pentru luna august curent, aceasta constituie 1 miliard 857 milioane de lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 244,8 milioane de lei sau cu 15% mai mult față de luna corespondentă a anului 2016.

Este de menționat că, pentru primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterea volumului încasărilor generate de către Serviciul Vamal se cifrează la 2 miliarde 32 milioane de lei (+19%), fiind colectate în total 12 miliarde 858 milioane de lei.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 61 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 41 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 125,046 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 91,195 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18,123 și respectiv 12,862 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...