Ion Druță își sărbătorește astăzi ziua de naștere: Câți ani împlinește scriitorul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Scriitorul basarabean Ion Druță împlinește astăzi vârsta de 89 de ani. Scriitorul este cunoscut pentru operele „Frunze de dor”, „Povara bunătății noastre”, „Toiagul păstoriei”, „Sania”, „Clopotnița”, creațiile sale fiind traduse în peste 20 de limbi.

Ion Druță s-a născut la data de 3 septembrie 1928 în satul Horodiște, pe atunci județul Soroca, din anul 1960, acesta este stabilit cu traiul la Moscova, Federația Rusă.

La iniţiativa lui Ion Druţă este înălţat, lângă Soroca, monumentul Poetului Anonim, numit „Lumânarea Recunoştinţei” (2004).

Prozatorul este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe a Republicii Moldova și deține titlul de Scriitor al Poporului.

Mai este și deținător al Premiului de Stat, acordat în anul 2008 pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii și literaturii naționale și universale, iar în anul 2009 a devenit primul cavaler al Ordinului Bogdan Întemeietorul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...