Prințesa Mako a Japoniei se va căsători cu iubitul ei, Kei Komuro, probabil în toamna anului 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prințesa Mako, nepoata cea mai mare a împăratului Japoniei, Akihito, se va căsători cu iubitul ei, Kei Komuro, probabil în toamna anului 2018, a informat duminică Agenția Casei Imperiale Japoneze, citată de DPA.

Împăratul a aprobat mariajul în dimineața zilei de duminică, a declarat într-o conferință de presă Shinichiro Yamamoto, secretarul Agenției Casei Imperiale.

„Domnul Kei Komuro este o persoană cu adevărat respectabilă și este partenerul de căsătorie potrivit pentru Alteța Sa Imperială Prințesa Mako, așa că suntem cum nu se poate mai fericiți de logodna lor informală de astăzi”, a declarat Yamamoto.

Prințesa Mako, fiica cea mare a prințului Akishino, și iubitul ei, Kei Komuro, ambii în vârstă de 25 de ani, s-au cunoscut în urmă cu cinci ani în timp ce erau studenți la Universitatea Internațională Creștină din Tokyo.

Komuro, care în prezent lucrează la o firmă de avocatură din Tokyo, ar fi cerut-o în căsătorie pe Mako la un an după ce s-au cunoscut, nunta fiind așteptată pentru 2018.

Anunțul privind acest mariaj a fost amânat în luna iulie, atunci când ploile torențiale au cauzat alunecări de teren și inundații severe pe insula sudică Kyushu, provocând moartea a 36 de persoane.

Femeile din familia imperială japoneză își pierd statutul de membru al casei regale dacă se căsătoresc cu bărbați din afara familiilor monarhice. După căsătoria prințesei Mako, familia imperială niponă va număra doar 18 membri.

Fratele mai mic al prințesei Mako, prințul Hisahito, în vârstă de 10 ani, este singurul membru de sex masculin din generația sa. Singurul copil al prințului moștenitor Naruhito este o fată — prințesa Aiko, în vârstă de 15 ani. Femeile nu au dreptul de a urca pe tronul Japoniei, supranumit „Tronul Crizantemei”.

În iunie, Parlamentul de la Tokyo a adoptat o lege care permite împăratului Akihito, în vârstă de 83 de ani, să renunțe la tron.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...