Anatol Șalaru, despre Armata Națională: „A intrat într-un proces de degradare major din cauza lui Igor Dodon”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata Națională a Republicii Moldova continuă să fie Cenușăreasă statului și în special a bugetului. De această opinie este fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care susține că aceasta a intrat într-un proces de degradare major din cauza lui Igor Dodon.

„Neglijată și umilită, Armata Națională a devenit ținta unor politici de distrugere gestionate din afara țării și puse în aplicare de Igor Dodon. Izolată, cu relațiile de colaborare externă blocate de către Dodon, cu un buget minuscul, Armata Națională a Republicii Moldova a intrat într-un proces de degradare major”, declară Anatol Șalaru într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit acestuia, „zeci de ofițeri, subofițeri și militari angajați prin contract demisionează lunar din armată demoralizați fiind de lipsa de perspectivă și greutățile financiare. Într-un context internațional și regional inflamat, cu riscuri militare ridicate, acțiunile lui Igor Dodon și indiferența guvernului generează Republicii Moldova vulnerabilități ce pot fi fatale”, mai atenționează ex-ministrul.

„Intențiile Rusiei de a slăbi și compromite principalul obstacol în fața șantajului militar ruso-transnistrean par a fi parte a unui nou scenariu ce poate căpăta valențe militare”, adaugă Anatol Șalaru.

În acest context, ex-ministrul Apărării, la 26 de ani de la înființarea Armatei Naționale a felicitat ofițerii, subofițerii și ostașii, urându-le răbdare și credință.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...