Notă de protest din partea Rusiei pentru SUA, faţă de intenția de a percheziționa misiunea comercială rusă din Washington

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a convocat un diplomat american la Moscova pentru a-i înmâna o notă de protest cu privire la planurile de a face percheziții la misiunea comercială a Rusiei din Washington, care ar urma să se închidă în curând, a anunțat diplomația rusă într-un comunicat difuzat sâmbătă, transmite Reuters.

MAE rus a informat că l-a convocat pe Anthony F. Godfrey, adjunctul șefului misiunii de la Ambasada SUA din Moscova, potrivit site-ului ambasadei.

Ministerul de Externe de la Moscova a numit preconizata „inspecție ilegală” a complexului diplomatic rus „o acțiune agresivă fără precedent” care ar putea fi folosită de forțele speciale americane pentru „provocări antirusești” prin „amplasarea de elemente compromițătoare”.

Închiderea la 2 septembrie a consulatului și a clădirilor din Washington și New York care adăpostesc misiunile comerciale ruse este ultimul eveniment dintr-un șir de acțiuni și contraacțiuni realizate de cele două țări ale căror relații s-au deteriorat serios.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...