Un sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-elveţiene. Ce şi-au urat miniştrii de externe ale celor două ţări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Confederaţia Elveţiană, la 2 septembrie 2017, miniştrii de externe ai celor două state, Andrei Galbur şi Didier Burkhalter, au efectuat un schimb de mesaje de felicitare.

În mesajul Şefului diplomaţiei moldovene se menţionează că în decursul celor 25 de ani de relaţii diplomatice, Republica Moldova şi Confederaţia Elveţiană au înregistrat o dinamică pozitivă în dezvoltarea dialogului moldo-elveţian, atât pe dimensiunea cooperării bilaterale, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

De asemenea, ministrul Andrei Galbur a subliniat că în decursul acestei perioade, Republica Moldova a beneficiat de susținere politică și asistență de dezvoltare substanțială din partea Elveției, exprimând, totodată, mulţumiri Guvernului elveţian: „Aș dori să vă mulțumesc pentru sprijinul semnificativ al țării dvs. în implementarea reformelor structurale din Moldova și susținerea eforturilor noastre de aliniere la standardele europene, prin asistența tehnică oferită în diverse domenii”.

La rândul său, Şeful Departamentului federal al afacerilor externe al Elveţiei, Didier Burkhalter, a apreciat relaţiile de cooperare dintre statele noastre, bazate pe înţelegere şi respect reciproc, fapt care a permis creşterea şi dezvoltarea continuă a parteneriatului bilateral. „Sunt convins că această colaborare fructuoasă va continua odată cu Strategia elveţiană de cooperare pentru Republica Moldova pentru perioada 2018 – 2021, care actualmente este în proces de elaborare de către Agenţia elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare”, se menţionează în mesaj. Totodată, Şeful diplomaţiei elveţiene a dat asigurări că Elveţia va rămâne şi mai departe un partener fidel al Republicii Moldova şi va acorda asistenţă ţării noastre în realizarea procesului de reforme.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...