(VIDEO) Moldoveanul accidentat lângă Oradea a fost adus acasă. Acesta va continua tratamentul la Spitalul de Urgenţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldoveanul de 42 de ani, implicat într-un accident în apropiere de Oradea şi internat într-un spital din localitate, a fost adus acasă cu o ambulanță de tip C1 de terapie intensivă, fiind monitorizat pe parcursul drumului de medicii și paramedicii SMURD. Echipa din Republica Moldova a ajuns la Oradea, către seara zilei de ieri, iar după 11 ore de drum a reușit să aducă bărbatul la Institututul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, misiunea echipajului SMURD a fost încheiată azi dimineață.

Pe parcursul drumului, acesta a fost monitorizat, ajungând la Chișinău în stare stabilă. Pacientul va continua tratamentul în secția de traumatologie a spitaluilui.

Vedeţi şi: Un echipaj SMURD a pornit spre Oradea pentru a aduce acasă un moldovean implicat într-u accident rutier

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, în ultimul trimestru, acesta este al treilea caz de transportare a cetățenilor țării noastre din străinătate prin intermediul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare. Un caz similar a avut loc pe data de 20 iulie 2017, atunci când SMURD a adus acasă doi bărbați moldoveni care au suportat un accident rutier la Cernăuți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...