10:45:22 24.04.2024
Stiri

Anunț ȘOC al lui Vladimir Putin

Știri 02.09.2017 09:30 Vizualizări6346 Autor: Ziarul National
Anunț ȘOC al lui Vladimir Putin sursa: google.ro


Situația din Peninsula Coreea s-a acutizat și se află la limita unui conflict de anvergură, consideră președintele rus Vladimir Putin, argumentând într-un articol apărut vineri că numai un dialog fără condiții prealabile ar putea rezolva criza nord-coreeană, relatează RIA Novosti și DPA, citate de Agerpres.

Calculul că numai presiunea exercitată la adresa Phenianului poate duce la oprirea programelor nuclear și de rachete ale Coreii de Nord este „greșit și fără perspectivă”, apreciază președintele rus în articolul publicat de cele mai importante mass-media din țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) înaintea unui summit al organizației care va începe duminică în China.

Rusia consideră că numai prin dialog, fără provocări și exercitarea de presiuni poate fi rezolvată problema nord-coreeană, scrie Putin.

„Problemele regiunii nu pot fi rezolvate decât printr-un dialog angajat de toate părțile interesate și fără condiții prealabile. Provocările, presiunile și retorica militaristă și insultătoare duc spre impas”, a insistat președintele rus.

Moscova și Beijingul, a evocat șeful statului rus, au elaborat o „foaie de parcurs pentru reglementarea situației din Peninsula Coreeană, menită să contribuie la reducerea treptată a tensiunilor, la crearea unui mecanism pentru o pace durabilă și securitate, fără a folosi amenințări sau forța militară”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md