00:36:02 29.03.2024
Stiri

REACȚIA lui Chirtoacă, Shor, Usatîi și Greceanîi după anunțarea rezultatelor alegerilor

Partide/Comunicate 15.06.2015 10:45 Vizualizări3426 Autor: Ziarul National


Victoria zdrobitoare obținută de Renato Usatîi la Bălți l-a luat prin surprindere chiar și pe acesta.

Ieri-noapte, la scurt timp după ce au început a apărea primele rezultate, Usatîi a postat pe Facebook un filmuleț înregistrat la stafful său electoral.

„Dragi cetățeni, se pare că am câștigat. Vă mulțumesc pentru susținere. Vom avea surprize-bombă și mâine dimineață. Avem orașe în care am câștigat din primul tur și aproape peste tot vom participa în turul doi. Întoarcem țara poporului. Cei de la guvernare fac ce pot. Noi vom face ce dorim”, a fost mesajul lui Usatîi care, potrivit datelor de la CEC, a obținut 72,46% din voturile bălțenilor.

Și Ilan Shor, care a obținut 61,97% din voturi la Orhei, a lăsat un comentariu pe profilul său de Facebook.

„Orheiul și-a făcut alegerea! Vă mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut! Este victoria fiecărui orheiean”, se menționează în mesajul postat pe contul său de Facebook.

Candidatul la funcția de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a mulțumit și el alegătorilor pentru încredere și susținere.

„Dacă adunăm și voturile pentru ceilalți candidați de centru și centru-dreapta, atunci aveam peste 50 % din primul tur. Cel mai important este însă că vom avea o majoritate democratică în Consiliul Municipal Chișinău, ceea ce înseamnă că vom putea continua proiectele europene începute, precum și vom putea iniția altele noi. Mai avem de făcut un efort în turul doi, pe 28 iunie!”, a fost mesajul lui Dorin Chirtoacă.

Astăzi, în cadrul ședinței Primăriei pe care Dorin Chirtoacă a condus-o, acesta a ținut să precizeze că „în această noapte, analizând rezultatele alegerilor, am înțeles că dacă ai Rolls Royce și casă în Rublevka, obții 70 la sută din voturi, dacă furi un miliard de euro – aduni 60% din voturi, dacă iei împrumut de la bancă 100 de mii de euro – obții 40 la sută din voturi, iar dacă nu furi nimic, ești votat de 30 % din alegători”.

Chirtoacă pare să își fi pregătit și mesajul pentru turul doi. El a postat o poză în care apare contrapus unei poze cu Greceanîi, Dodon și Putin.

Dorin Chirtoacă a obținut 37,57% din voturi la alegerile de ieri.

Zinaida Greceanîi, care a acumulat 35,69% în capitală, și se va întâlni cu Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, nu a oferit deocamdată niciun comentariu.

În schimb, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a ținut să precizeze că formațiunea nu va face coaliție în Consiliul Municipal Chișinău și în alte consilii locale, raionale sau municipale, cu PLDM, PD, PCRM, PL sau partidul lui Iurie Leancă.

În schimb, socialiștii sunt gata să negocieze formarea coalițiilor cu partidul lui Renato Usatîi.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md