„Din motive tehnice pentru Chişinău nu au fost luate în calcul rezultatele de la două secţii de votare. Totodată, 10 procese verbale sunt eronate. Este vorba despre erori de calcul nesemnificative. Acestea cel puţin nu vizează primii cinci concurenţi. Astfel, pentru Chişinău urmează să fie efectuat cel de-al doilea tur de scrutin”, a precizat şeful misiunii de observare a Asociaţiei „Promo-LEX”, Pavel Postică.

Ceilalţi candidaţi pentru fotoliul de primar al Chişinăului au obţinut, potrivit numărătorii paralele a Asociaţiei „Promo-LEX” următoarele rezultate: Oazu Nantoi (PPEM) – 29.906, Ilian Caşu (PN) – 14.314, Serafim Urechean (PLDM) – 8.664 şi Monica Babuc (PD) – 6.229 de voturi.

Cele mai multe voturi au fost acumulate la Bălţi de către candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Potrivit Asociaţiei „Promo-LEX”, acesta a obţinut 36.186 de voturi, cu 458 mai puţin faţă de cifra calculată de Comisia Electorală Centrală (CEC). „Trei procese verbale conţin anumite erori de calcul”, a precizat Pavel Postică.

La Comrat însă, Pavel Postică a subliniat că nu au fost depistate erori în formulele de calcul şi că în general numărul erorilor înregistrate la efectuarea proceselor verbale în urma scrutinului curent este mult mai mic comparativ cu scrutinele din 2014 şi 2011.  

„La Comrat la fel urmează să aibă loc ce de-al doilea tur pentru funcţia de primar. Nicolai Dudoglo (PD) a acumulat, potrivit numărătorii paralele a Asociaţiei „Promo-LEX”, 4.423 de voturi, iar Serghei Anastasov (PN) – 3955 de voturi”, a specificat Pavel Postică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.