Astfel au comentat mai mulţi activişti civici cazul bărbatului decedat în condiţii suspecte într-un penitenciar din capitală. Şi o serie de organizaţii neguvernamentale au emis o declaraţie în care se arată consternate şi cer anchetarea tuturor responsabililor implicaţi. 

Declaraţia este semnată de Amnesty International Moldova, Asociaţia Presei Independente, Promo-LEX, centrul Memoria, Transparency International-Moldova, Centrul de Investigaţii Jurnalistice şi este adresată tuturor instituţiilor care au avut tangenţă cu acest caz. 

Semnatarii declaraţiei au postat şi mesaje pe facebook în care îşi exprimă indignarea faţă de modul în care autorităţile au gestionat acest caz tragic.

Într-un interviu pentru Jurnal TV, reprezentanţii aceluiaşi ONG spun că există mai multe semne de întrebare în versiunea oficială a autorităţilor.

Iar directorul Asociaţiei Presei Independente a venit cu o solicitare la adresa Consiliului Superior al Procurorilor.

Între timp, unii activişti civici şi-au exprimat opinia referitor la cei care se fac vinovaţi de această tragedie.

Niciuna dintre instituţiile vizate nu a comentat demersul ONG-urilor. Ministrul de Interne nu a fost de găsit. Reprezentantul serviciului de comunicare cu mass-media de la justiţie Rodion Guştiuc ne-a spus că se află în concediu medical şi ne-a recomandat să luăm legătura cu unul dintre colegii săi, care n-a răspuns la telefon. Nici purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, nu a răspuns la apelurile noastre.