/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Distracție de Ziua Limbii Române. Mii de oameni s-au distrat, până aproape de miezul nopții

missing
01 septembrie 2017, ora 19:34

Cei veniți la sărbătoare au vorbit frumos despre limba română, menționând că ea reprezintă temelia poporului nostru, iar Republica Moldova este casa limbii române.

„Anul 1989 eram aici. Susțineam și am fost pe baricade”.

„Ne bucurăm de această sărbătoare. Toți ne adunăm la concert și dansăm”.

„Limba română este ca o icoană pentru neamul nostru și limba română este floarea națiunii noastre”.

Unii, însă, au cam încurcat Ziua Limbii Române cu Ziua Independenței: „Sărbătoare foarte importantă pentru poporul nostru – Ziua Independenței”.

Mii de oameni au cântat și s-au distrat în centrul Capitalei. Pe scenă au urcat mai mulți interpreți autohtoni, care au încins atmosfera.

„Foarte frumos, ne mândrim cu așa țară”.

„Toată lumea participă, toată lumea e dornică. Deci, o sărbătoare minunată”.

„Mai multă omenie și să trăim, de-a lui Dumnezeu să fim, hai ura, la anul și la mulți ani!”.

La un moment dat oamenii s-au încins în hore. Artiștii au transmis cetățenilor un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Un mesaj frumos pentru toți care vorbesc limba română. Să-și iubească limba, tradiția, istoria”, a menționat interpretul Igor Cuciuc.

„Noi o să încercăm prin muzică. Ca limba noastră cea română să fie pe urechile copiilor noștri”, susține interpretul Alex Calancea.

Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an, atât în Republica Moldova, cât și peste Prut, la 31 august. Tradițional, în ultimii ani, în această zi pe scenă urca primarul Dorin Chirtoacă. În 2015, la concertul organizat pe 31 august, acesta și-a cerut iubita în căsătorie. Nu i-a purtat, însă, noroc. La nici un un an de la acel eveniment emoționant cei doi au divorțat. Anul acesta, nici măcar primarul interimar Nistor Grozavu nu a ținut vreun discurs în fața mulțimii. Petrecăreții nu le-au simțit, însă, lipsa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram