19:06:07 20.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Evident că Maia Sandu, PUN sau PL vor trebui să facă ALIANȚĂ cu PD. PPDA? E ceva mai DEOCHEAT cu partidul acesta”

Politică 01.09.2017 18:30 Vizualizări6925 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Evident că Maia Sandu, PUN sau PL vor trebui să facă ALIANȚĂ cu PD. PPDA? E ceva mai DEOCHEAT cu partidul acesta” Europa Liberă


Fostul prim-vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, este convins că, după alegerile parlamentare din 2018, partidele de dreapta, care actualmente se află într-o confruntare cu formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc, vor face coaliție cu Partidul Democrat (PD).

„Sunt partide pe dreapta care se vor bate pentru accederea în Parlament. În primul rând, mă refer la partidul Maiei Sandu. O bună parte din electorat a fost preluat de la PLDM. Mai este și Partidul Liberal. Cred că e prea devreme că să le fie cântat prohodul. Șanse are și partidul lui Anatol Șalaru, care este un politician experimentat. Sunt partide care se pot bate pentru voturi. E vorba de 40-45% de alegători pe acest segment”, a declarat Tănase în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Întrebat dacă printre aceste partide se numără și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, condus de Andrei Năstase, Tănase a răspuns: „Platforma DA este un partid cu mai multe necunoscute și nu cred că e o formațiune politică în sensul veritabil. Ceva e mai deocheat cu partidul acesta”.

Astfel, în opinia lui Tănase, partidele de dreapta, care actualmente sunt în opoziție extraparlamentară, vor fi nevoite să facă coaliție cu PD.

„Evident că vor trebui să facă coaliție cu PD. Politica nu ține cont de preferințe personale. Credeți că cei din PLDM au fost foarte fericiți să facă coaliție cu PD, iar democrații au fost fericiți de coaliția cu cei 14 comuniști? Politica e arta rezultatului de a face alianțe. Eu sunt foarte optimist și cred că se va face o coaliție de centru-dreapta, cu participarea PD”, a conchis fostul președinte al Curții Constituționale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md