23:16:01 19.04.2024
Stiri

Lavrov AMENINȚĂ deschis: Cei care solicită retragerea miliatrilor ruși din Transnistria își doresc RĂZBOI

Politică 01.09.2017 16:13 Vizualizări3480 Autor: Ziarul National
Lavrov AMENINȚĂ deschis: Cei care solicită retragerea miliatrilor ruși din Transnistria își doresc RĂZBOI Novostipmr


Moscova consideră că cei care „i-au sugerat” R. Moldova ideea retragerii trupelor militare rusești din Transnistria „își doresc un război în regiune”, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Nu cred că putem prezice un război. Nimeni nu vrea acest lucru, cu excepția celor care au condus mâna reprezentanților Guvernului moldovean, când au scris o notă privind necesitatea retragerii trupelor militare din Transnistria. Cei care au propus acest lucru Guvernului moldovean, doresc un război între noi și Ucraina, între noi și Republica Moldova”, a spus Lavrov în cadrul unei întâlniri cu studenții de la MGIMO.

Lavrov a amintit că militarii ruși se află în Transnistria în baza acordurilor încheiate în anii 90 ai secolului trecut și că războiul de la Nistru a fost încetat „datorită armatei ruse”.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a solicitat introducerea pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU a chestiunii privind retragerea trupelor rusești de pe teritoriul R. Moldova, lucru care a nemulțumit Moscova și Tiraspolul.

În replică, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a spus că se bazează pe sprijinul Rusiei la ONU și anunță că acolo ar putea fi pusă problema recunoașterii internaționale a Transnistriei.

„Rusia nu este doar un stat puternic. Rusia este un garant al reglementării conflictului transnistrean și este garantul negocierilor în formatului „5 + 2“. Federația Rusă ar putea reprezenta la ONU interesele Transnistriei. Și dacă R. Moldova pune, la Organizația Națiunilor Unite, problema retragerii pacificatorilor ruși din Transnistria, de ce, în situația creată, să nu ridicăm problema la ONU de recunoaștere a Transnistriei?”, a întrebat Krasnoselski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md