Un echipaj SMURD a pornit spre Oradea pentru a aduce acasă un moldovean implicat într-u accident rutier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean de 42 de ani, implicat într-un accident rurtier, produs în apropiere de Oradea, România, acum o săptămână, va fi transportat terestru de către un echipaj SMURD spre Chişinău. Decizia a fost luată ca urmare a solicitării rudelor acestuia privind transportarea asistată medical a pacientului. Astfel, o autospecială de terapie intensivă, de tip C1, cu o echipă de specialiști din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a pornit azi spre România, urmând ca pacientul să ajungă la o instituție medicală din Chișinău, pentru ziua de mâine, 2 septembrie.

Potrivit SPCSE, solicitarea cu privire la transportarea pacientului care, în urma accidentului, a suferit traumatisme multiple, fiind internat într-un spital din Oradea, pentru îngrijiri medicale, a parvenit ieri, 31 august. Echipajul a pornit spre Oradea, în această dimineață, 1 septembrie.

Pe parcursul drumului, bărbatul va fi monitorizat și asistat medical, în dependență de necesitate. La Chișinău, pacientul urmează să aibă parte de îngrijiri medicale ulterioare. Astfel de intervenții de ajutor SMURD, au mai fost înregistrate, odată cu inaugurarea proiectului național SMURD în Republica Moldova, astfel încât mai multe persoane au avut parte de ajutor calificat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...