Din 2018, ruşii care vor dori să intre în Ucraina vor trebui să se înregistreze prealabil la Ambasada Ucrainei de la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a indicat Guvernului ţării să includă Rusia în lista ţărilor cu risc de migraţie. Decretul în cauză a fost publicat azi pe pagina web a preşedinţiei de la Kiev.

„Cabinetului de miniştri ai Ucrainei, să înnoiască lista ţărilor cu risc de migraţie, în special, să introducă în el Federaţia Rusă”, se arată în decret.

Tot astăzi, Poroşenko a adoptat un regim mai strict privind accesul ruşilor pe teritoriul Ucrainei. Astfel, în Ucraina vor putea intra doar cetăţenii străini care deţin un paşaport biometric, iar pentru cetăţenii ruşi – înainte de intrarea în Ucraina va fi necesară înregistrarea din timp, la Ambasada Ucrainei în Federaţia Rusă, privind scopul călătoriei, destinaţia etc. Acest lucru va intra în vigoare din 2018, în conformitate cu decizia Consiliului securităţii şi apărării naţionale (SNBO).

Potrivit deciziei SNBO din luna iulie curent, aceste reguli sunt adoptate „pentru protecţia ţării de intrarea pe teritoriul său a teroriştilor, sabotorilor, spionilor, infractorilor şi migranţilor ilegali”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...