Meteorologii au emis Cod Galben de secetă hidrologică în toată țara

01 septembrie 2017, ora 12:01

Astfel, În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, în râurile și lacurile din țara se menține Seceta Hidrologică. Totodată, pe întreg teritoriul țării se menține codul galben de vreme caniculară până pe 1 septembrie curent.

În acest context Serviciul Hidrometeorologic de Stat solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Menționăm că seceta Hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp.
În cazul când debitul apei atinge cote de 50% și mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Galben de Seceta Hidrologică. Atunci când Seceta Hidrologică se manifestă pe 80% din suprafața țării se anunță Seceta Hidrologică pe întreg teritoriu țării, analogic și pentru bazine hidrografice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram