/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Un moldovean, implicat într-un accident rutier în România. A fost transportat de SMURD la Chișinău

missing
01 septembrie 2017, ora 12:07

În urma accidentului, bărbatul a suferit traumatisme multiple, fiind internat într-un spital din Oradea, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, rudele acestuia au solicitat ajutor, pentru transportare asistată medical, a pacientului.

Respectiv, s-a luat decizia, ca în ajutor să meargă un echipaj SMURD, mai exact o autospecială de terapie intensivă, de tip C1, cu o echipă de specialiști din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Echipajul a pornit spre Oradea, în această dimineață, 1 septembrie, urmând ca pacientul să ajungă la o instituție medicală din Chișinău, pentru ziua de mâine, 2 septembrie. Pe parcursul drumului, bărbatul va fi monitorizat și asistat medical, în dependență de necesitate. La Chișinău, pacientul urmează să aibă parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Astfel de intervenții de ajutor SMURD, au mai fost înregistrate, odată cu inaugurarea proiectului național SMURD în Republica Moldova, astfel încît mai multe persoane au avut parte de ajutor calificat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram