Cânepă plantată în ghivechi şi un pistol de model necunoscut, depistate în gospodăria unui chişinăuian de 32 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Plante de cânepă cultivate în ghiveciuri, aparate confecţionate artizanal şi destinate consumului de droguri, precum şi un pistol păstrat ilegal de un model necunoscut au fost depistate în cadrul unor percheziţii autorizate efectuale la domiciliul unui individ de 32 ani din cartierul Poşta Veche. La întrebările adrsate de către poliţişti, individul n-ar fi putut explica originea armei, iar plantele de cânepă le-ar fi cultivat în scop de consum.

Toate probele au fost sigilate şi ridicate conform procedurii, fiind expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP pentru efectuarea expertizelor chimice şi balistice, pentru a constata modelul şi originea armei de foc. În acest sens ofiţerii de investigaţii urmează să stabilească dacă arma respectivă ar fi fost folosită la comiterea infracţiunilor.

În funcţie de rezultatele expertizelor demarate, suspectul riscă să fie cercetat penal pentru consumul substanţelor narcotice şi păstrare ilegală de arme.

Conform legislaţiei penale în vigoare, individul poate fi sancţionat cu amendă în mărime de la 13 la 19 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Percheziţiile au fost efectuate de către poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, în cadrul unor acţiuni profilactice de combatere a infracţiunilor legate de circulaţia ilegală de droguri, precum şi în urma acţiunilor de urmărire penală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...