03:33:16 19.04.2024
Stiri

OPLAN 5015: Planul secret pentru asasinarea lui Kim Jong Un. Cum şi-ar putea găsi sfârşitul liderul nord-coreean

Știri 01.09.2017 10:01 Vizualizări1852 Autor: Ziarul National
OPLAN 5015: Planul secret pentru asasinarea lui Kim Jong Un. Cum şi-ar putea găsi sfârşitul liderul nord-coreean


Coreea de Sud plănieşte să trimită forţe speciale în Phenian pentru a-l căuta pe Kim Jong Un şi pe cei mai apropiaţi consilieri ai săi în cazul în care Coreea de Nord plănuieşte să pornească războiul. Scopul final al organismului pus la punct de vecinii din sud ar fi asasinarea liderului nord-coreean, potrivit The Telegraph.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in s-a întâlnit cu oficiali din Ministerul Apărării, cu o zi înaintea lansării rachetei balistice nord-coreene peste Japonia, pentru a discuta despre schimbările necesare în sistemul actual de apărare a ţării.

Potrivit The Telegraph, Moon i-a cerut ministrului să implementeze reforme ale armatei pentru a face faţă provocărilor pe care le lansează Coreea de Nord.

El a adăugat că Armata ar trebui să fie pregătită să „treacă rapid la o postură ofensivă, în cazul în care Coreea de Nord va face o provocare care să treacă dincolo de zona militarizată sau va ataca regiunea capitalei", informează ziarul Chosun Ilbo.

De asemenea, cerinţe au venit şi din partea premierului nord-coreean care a solicitat şi el întărirea mobilizării militare astfel încât aceasta să aibă o capacitate crescută pentru a organiza debarcări marine şi aeriene şi să îşi întărească apărarea aeriană.

În eventualitatea declanşării unui conflict în Peninsula Coreeană, artileria nord-coreeană ar urma să bombardeze punctele de apărare sud-coreene aflate de-a lungul zonei demilitarizate, precum şi aruncarea focului asupra Seulului, aflat la mai puţin de 80 de kilometri de graniţă. Forţele nord-coreene ale căror unităţi de artilerile se află deja la graniţa Coreei de Sud aşteaptă prima şansă de a intra în ţară şi a ocupa capitala şi alte oraşe-cheie, inainte ca aceată ţară să primească ajutor din partea SUA sau a altor aliaţi.

Este binecunoscut faptul că SUA şi Coreea de Sud au construit împreună un plan, cunoscut sub numele OPLAN 5015, prin care cele oduă naţiuni ar trebui să reuşească, punând laolaltă resursele lor, să aibă superioritate aeriană şi navală în faţa Coreei de Nord.

Totuşi, ar fi nevoie de săptămâni întregi pentru ca armele de dimensiuni mari, incluzând aici tancurile şi alte echipamente, să fie aduse pe uscat.

Noul plan al Coreei de Sud ar urma să identifice peste 1000 de ţinte din Coreea de Nord care ar urma să fie eliminate prin intermediul muniţiei cu laser.

De asemenea, Armata a primit sarcina de a antrena forţe speciale care ar putea să se infiltreze la Phenian, astfel încât să ucidă membri-cheie ai regimului, incluzându-l pe Kim Jong Un, liderul nord-coreean, cu scopul de a pune capăt mai rapid conflictului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md