„După ce a ocupat Crimeea, Rusia a burduşit-o cu o cantitate de armament pe care nicio ţară europeană nu o are”, a scris pe Facebook Ivanna Klympush-Tsintsadze.

„Regele Midas, din mitologia greacă, a transformat în aur tot ce a atins, dar toate teritoriile pe care Rusia le atinge se transformă în enorme lagăre de concentrare, unde cea mai mare valoare sunt armele ruseşti deţinute de oameni mizerabili şi neputincioşi”, se mai arată în mesajul postat de vicepremier pe reţeaua de socializare.

Ca întreaga „Rusie modernă”, consideră Ivanna Klympush-Tsintsadze, forţa militară a Moscovei este „tot o moştenire sovietică” şi ea se hrăneşte din „propria aroganţă şi din lipsa de hotărâre a lumii libere”. Armata rusă este „puternică până când se loveşte de o formă de rezistenţă”.

„Chiar şi cei mai slabi pot învinge un bătăuş, atunci când încep să-şi apere drepturile. Şi nu suntem cei mai slabi”, a mai scris Klympush-Tsintsadze.

Vicepremierul a postat pe Facebook şi două infografice cu numărul total al trupelor ruseşti desfăşurate în Crimeea, precum şi numărul de forţe militare din estul Ucrainei.