/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/VIDEO/ Noi tensiuni între Rusia și SUA. Kremlinul, impus să-și închidă consulatul din San Francisco

missing
01 septembrie 2017, ora 15:50

Pe lângă solicitarea de a-și închide urgent clădirea consulatului din San Francisco, reprezentanţii Departamentului de Stat au mai cerut Rusiei să predea controlul asupra unei arhive din Washington D.C., precum şi a unei anexe consulare din New York. Indicațiile ar fi fost date chiar de președintele Donald Trump. Se întâmplă după ce, în urmă cu o lună, guvernanţii ruşi au cerut Statelor Unite să-şi reducă la jumătate corpul diplomatic din Rusia, de la 755 la 455 de persoane. Decizia de atunci a fost legată de aplicarea a noi sancţiuni față de Kremlin.

„Procedura de închidere ar trebui să se încheie pe 2 septembrie. Am adoptat această măsura ca răspuns la decizia regretabilă luată de Rusia ceva mai devreme. Vrem să oprim mișcarea în jos, vrem să mergem înainte ca să obținem îmbunătățirea relațiilor. Căutăm soluții să facem asta. Dar vrem și să respectăm balanța”, a declarat ofițerul de presă al Casei Albe, Sarah Hucherbee Sanders.

Între timp, presa scrie că ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a discutat deja telefonic cu omologul său de la Washington, exprimându-şi regretul cu privire la escaladarea tensiunilor ce au dus la solicitarea de închidere a consulatului din San Francisco. Acesta, citat de presa rusă, a declarat că țara sa nu va lăsa fără răspuns închiderea consulatului din San Francisco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram