04:56:04 19.04.2024
Stiri

FOTO // De Ziua Limbii Române, Șor a promis că va face tot posibilul „ca și copiii mei să cunoască mai bine decât mine limba noastră”

Social 31.08.2017 16:10 Vizualizări1719 Autor: Ziarul National
FOTO // De Ziua Limbii Române, Șor a promis că va face tot posibilul „ca și copiii mei să cunoască mai bine decât mine limba noastră”


Mai multe acțiuni cultural-artistice au fost organizate la Orhei cu prilejul sărbătorii naționalei „Limba Noastră”. Cu un mesaj în limba română a venit și primarul de Orhei, Ilan Șor, care a promis că va depune eforturi ca și copiii lui să cunoască mult mai bine limba țării în care trăiesc.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Orhei, la primele ore ale dimineții primarul Șor, însoțit de membrii fracțiunii „Pentru Orhei”, precum și președintele raionului Tudor Golub, dar și viceministrul Tineretului și Sportului, Pavel Ianeț, au depus flori la bustul marelui scriitor Mihai Eminescu.

„Limba noastră este o comoară fără cheie! Istoria oricărui stat începe cu limba, dragostea față de țară și cultura sa. Dacă îți iubești țara, atunci o iubești în totalitate, inclusiv prin limba ei melodioasă și bogată. Personal depun eforturi pentru a învăța limba țării unde trăiesc și pe care o iubesc. Nu mi-e rușine de greșelile pe care le fac, pentru că o învăț. Îi îndemn și pe ceilalți să facă acest lucru, să devenim mai bogați într-o singură limbă. Să o facem pentru dragostea și stima față de țara noastră, din respect pentru istoria neamului.

Mai mult, voi face tot posibilul ca și copiii mei să cunoască mai bine decât mine limba noastră, iar într-o zi să spună cu demnitate că e limba lor maternă. Și sunt sigur că așa va fi! Să ne iubim și să ne construim viitorul țării în aceeași limbă! La mulți ani – Limba noastră!”, a declarat primarul de Orhei, Ilan Șor.

Programul evenimentelor culturale a continuat în Parcul „Ivanos” cu evoluarea ansamblurilor artistice locale.

Cu ocazia sărbătorii naționale, Primăria Orhei a organizat un concurs pentru copii, în cadrul căruia copii au recitat poezii și au primit cadouri. „Mai mult, micuții împreună cu părinții au participat la spectacolul „Capra cu trei iezi”, jucat de actorii teatrului „Piciul Julien”, dar și la un recital de poezii în interpretarea actorului Avelin Tabarcea. Evenimentul a culminat cu evoluția ansamblului etnofolcloric „Plăieșii”. Artiștii au interpretat cântece folclorice și doine încântând publicul.

De asemenea, cei prezenți la eveniment, au admirat exponatele din colecția Muzeului de Istorie și Etnografie a municipiului Orhei, dar și expoziția de carte organizată de Biblioteca orașului”, se mai arată în comunicatul Primăriei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md