12:04:45 28.03.2024
Stiri

Viața lui Lady Di, în IMAGINI: 20 de ani de la moartea prințesei Diana

Monden 31.08.2017 18:30 Vizualizări3972 Autor: Ziarul National
Viața lui Lady Di, în IMAGINI: 20 de ani de la moartea prințesei Diana  Libertatea


În urmă cu 20 de ani, fanii prințesei Diana primeau o veste tragică. „Prințesa inimilor”, așa cum a fost numită adesea, și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină, care a avut loc într-un pasaj din Paris. Acum, două decenii mai târziu, britanicii și nu numai și-au reamintit de moștenirea lăsată de Lady Di.

Prințesa Diana a murit la 36 de ani, iar dispariția ei subită a lăsat un gol imens în sufletele oamenilor din întreaga lume care au îngrăgit-o și care au fost impresionați de munca ei de caritate. Astfel, ziua de 31 august rămâne una neagră pentru ei, căci este ziua în care se comemorează decesul celei supranumite prințesa inimilor.

La 20 de ani de la moartea ei bruscă, fiii ei, prințul William și prințul Harry, i-au adus un omagiu „vieții și activității mamei lor”. Ei s-au întâlnit cu reprezentanți ai unor instituții și organizații precum Great Ormond Street Hospital din Londra, National Aids Trust, Leprosy Mission și English National Ballet, în grădinile Palatului Kensington din Londra (Kensington Gardens), unde aceasta a locuit.

În plus, publicațiile britanice au alocat spațiu special pentru a aminti de moștenirea lăsată de Lady Di, nelipsind controversele. Un documentar în care au fost difuzate casete private ale prinței Diana a scos la iveală multe detalii despre viața acesteia.

La 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, vă propunem să trecem în revistă viața ei, însă în imagini:

Pe 24 februarie 1981, Prințul Charles și Lady Diana Specer și-au anunțat logodna. La inel de logodnă, Diana a primit un inel cu un safir albastru și mai multe diamante. Cei doi au făcut marele anunț după un an de relație, iar în doar câteva luni Diana Spencer a devenit Prințesa de Wales. Avea doar 20 de ani


„Nunta de basm” a avut loc în Catedrala Saint Paul la 29 iulie 1981. Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a vedea cuplul, iar 750 de milioane de oameni au urmărit marele eveniment la televizor

Diana a purtat o rochie în valoare de 9.000 de lire…

… cu o trenă lungă de peste opt metri


Familia regală britanică la balconul Palatului Buckingham, în iunie 1985


La doar câteva luni după nuntă, cuplul a anunțat că așteaptă venirea pe lume a primului copil. William s-a născut pe 21 iunie 1982, iar doi ani mai târziu, în septembrie 1984, a venit pe lume și Harry. Fotografia de mai sus a fost realizată în 1989, când Prințesa Diana a mers alături de fiii ei la școală. Era prima zi de școală a prințului Harry, care avea atunci cinci ani.


Prințul William, alături de mama sa, în martie 1994

Într-un interviu acordat anul acesta, Prințul William a afirmat că a avut nevoie de 20 de ani pentru a trece peste moartea mamei sale, căruia îi simte lipsa în fiecare zi.

„Mi-au trebuit aproape 20 de ani să ajung în actualul stadiu. Încă mi se pare foarte greu din cauză că atunci a fost atât de greu. Și de asemenea nu este la fel ca furerea majorității oamenilor, deoarece toată lumea știe despre asta, toți cunosc povestea, toată lumea o știe pe ea. Mi-aș fi dorit să pot să primesc sfaturile ei. Mi-ar fi plăcut să o întâlnească pe Catherine și să vadă copiii crescând. Mă întristează faptul că ei nu o vor cunoaște niciodată”, a mărturisit prințul.



Prințesa Diana, alături de prințul Harry, într-o fotografie din arhiva personală, dată publicității anul acesta de Palatul Kennsington

„Mama noastră a fost un copil total. Când toată lumea îmi cere să le dau un exemplu despre cât de distractivă a fost, tot ceea ce pot auzi este râsul ei în capul meu”. El a adăugat: „Unul dintre moto-urile ei pentru mine a fost: poți fi cât de obraznic vrei tu, doar să nu te prindă. Ea a fost unul dintre cele mai neastâmpărați părinți. Venea și ne urmărea când jucam fotbal și ne ascundea dulciuri în șosete”, a declarat recent Prințul Harry, despre mama sa.


Prințesa Diana, în timpul unui eveniment regal, în octombrie 1991

Diana a fost considerată un fashion icon, ținutele alese de ea fiind mereu în centrul atenției. De altfel, un sondaj realizat recent a scos la iveală că aceasta este considerată una dintre cele mai mari surse de inspirație când vine vorba despre fashion.


Prințesa Diana, pe banca din fața Taj Majal, în 1992

Din păcate, tot în centrul atenției a fost și mariajul ei cu Prințul Charles. Cei doi au divorțat în 1996, după 15 ani de mariaj, perioadă în care au stat mai mult separați decât împreun. Imaginea cu prințesa Diana în fața monumentului închinat dragostei a rămas în istorie. Prințesa Diana stătea singură pe bancă, iar în curând ea avea să se îndepărteze de familia regală britanică.


Prințesa Diana în Calcutta, India, în februarie 1992

Prințesa Diana a rămas cunoscută pentru actele sale caribatile, precum și pentru ajutorul pe care l-a acordat adesea celor sărmani


Prințesa Diana, într-o vizită în Zimbabwe, în iulie 1993


Prințesa Diana, în iunie 1994

Diana și Charles s-au despărțit în 1992, însă divorțul a avut loc abia în 1996. În această perioadă, presa britanică a scris pe rând despre tentativele de suicid ale prințesei Diana, precum și că suferea de bulimie.


Diana, alături de iubitul ei Dodi Al Fayed, la 22 august 1997, la Saint-Tropez

Imaginea a fost realizată cu doar câteva zile înainte ca Diana să își piardă viața într-un accident tragic, în Paris.

Sursa: Libertatea


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md