/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Reduceri la „Bookfest”. Librăriile și editurile au venit cu oferte speciale pentru cititori

missing
31 august 2017, ora 19:23

Festivalul Internațional de carte a venit anul acesta cu surprize pentru cititori. Editurile se întrec în reduceri de preț de la 20 la 50 la sută. Cea mai ieftină carte costă 15 lei, iar cea mai scumpă – 1000 de lei, în cel din urmă caz fiind vorba de „Cartea de Aur a Republicii Moldova”, cu personalități notorii de la noi din țară. Una dintre editurile din Moldova a adus la festival, în premieră, cărțile „Istoria Ilustrată a României” și „Foamete în Moldova Sovietică”.

„Am avut foarte mulți cumpărători, câți nu pot să spun, dar mai mult decât 1000 de vizitatori”, menționează Irina Malancea, reprezentant al unei edituri.

Cei mai fideli cititori sunt copiii. Împreună cu părinții lor, aceștia au venit nu doar să-și completeze biblioteca, dar și să-și umple ghizdanul cu rechizite și cărți cu exerciții pentru noul an școlar. La mare căutare sunt cărțile cu sunet și cele cu ilustrații.

„Am achiziționat pentru clasa a doua memorator pentru limba engleză și acum căutăm ceva literatură”.

„Ceva de dezvoltare personală, de cunoaștere a copiilor, particularitățile de vârstă”.

Potrivit reprezentanților editurilor, cele mai căutate cărți sunt cele cu tematică economică și IT, dar și cele artistice. De mare atenție s-au bucurat cărțile „Games of Thrones”, care la fel pot fi găsite la „Bookfest”. Cele cinci volume costă aproximativ 900 de lei.

O editură din Romania a adus la festival și o carte dedicata trupei „Carlas Dreams”. Acesta este în formă de CD, conține mai multe interviuri ale artistului și costă 100 de lei.

Salonul Internaţional de Carte, ediţia a XXVI-a – Bookfest Chişinău se va desfășura până pe data 3 septembrie 2017, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram