Recomandări #diez: Principalele evenimente ale lunii septembrie la care trebuie să ajungi neapărat

Foto: weheartit.com

Deși vacanțele, plaja și soarele își iau rămas bun, aceasta nu este un motiv pentru a închide și sezonul distracțiilor. Septembrie vine cu o lista de evenimente incendiare, care vor mai păstra căldura estivală. Iată cele mai importante dintre ele!

# Book Fest

Toţi iubitorii de lectură sunt aşteptați în perioada 30 august – 3 septembrie la Salonul Internațional de Carte, Bookfest Chișinău 2017.
PRO NOI vă provoacă să veniţi în număr cât mai mare, pentru a vă potoli setea de lectură cu cele mai noi cărţi de la cele mai bune edituri din Moldova și România la preţuri foarte atractive.
Detaliile despre eveniment le găsești pe pagina de facebook, iar programul evenimentului îl vezi aici.

# Festival Medieval

Pe 1, 2 și 3 septembrie vino la Vatra, pentru a sărbători Festivalul Medieval ed. III – eveniment grandios ce reflectă istoria secolului XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă.
Vizitatorii vor putea admira parada cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în taraberele medievale.
Pentru informații, accesează pagina de facebook.

# Outdoor Movie Night

Echipa TreiA, din cadrul programului Wave Week Moldova, vă invită să vizionați The Imitation Game, filmul ce a cucerit lumea prin genialitatea sa. Proiecția filmului susține un scop caritabil, anume ajutarea persoanele în etate din raionul Dondușeni, prin intermediul donațiilor oferite de voi, dragi spectatori! Intrare gratuită.
Evenimentul va avea loc pe data de 1 septembrie, între orele 19:00 și 22:00, la cinematograful Buiucani.

# Purcari Wine Run

Organizația sportivă Sporter și panoul de anunțuri online 999.md organizează o cursă splendidă pe teren accidentat, pe cel mai mare teritoriu vinicol din Moldova – Purcari.
Participanților Purcari Wine Run le va fi pusă la dispoziție o cursă trail cu distanța de 10 km. Vă așteaptă reliefuri frumoase, altitudini, teren imprevizibil și mulți struguri. La fiecare doi kilometri vor fi puncte de alimentare denumite în cinstea celor mai populare soiuri de poamă: Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio, Rose, unde sportivii își vor putea restabili forțele cu fructe, apă și, desigur, vin.
Mai multă informație poți afla aici.

# Yard Sale! I snova 3 sentyabrya

Pe 3 septembrie, începând cu ora 13:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc o nouă ediție a Yard Saleului „I snova 3 sentyabrya”.Vei savura ultimele fructe de sezon și îți vei umple garderoba de toamnă. Vei dansa, vei cânta hiturile anilor 80-90, zâmbim, și îți vei face mulți prieteni noi! Pentru a afla mai multe, fă click aici.

# Meci de fotbal Moldova – Țara Galilor

În această toamnă, tricolorii conduși de căpitanul Alexandru Epureanu vor întâlni la Chișinău semi-finalista EURO 2016, echipa Țării Galilor, în frunte cu starul de la Real Madrid – Gareth Bale.
Pe 5 septembrie, ora 21:45, Stadionul Zimbru va găzdui grandiosul meci din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, dintre echipele naționale ale Moldovei și Țării Galilor.

# Must Fest

Toamna celebrăm anotimpul de glorie al viţei de vie. În acest an, avem motiv dublu de sărbătoare – Combinatul de Vinuri „Cricova” marchează 65 de ani de la fondare. „Cricova” vă invită la festivalul Must Fest pentru a celebra împreună cu faimosul Goran Bregović şi Wedding and Funeral Band aniversarea noastră.
În program: alaiul vinului, degustări de must, bucate tradiţionale, concursuri şi multe alte activităţi frumoase.

Detalii le găsești pe pagina de facebook a evenimentului.

#ART with ME

Art with me” este un eveniment caritabil care va combina pictura și muzica. Într-o atmosferă degajată, 100 de invitați vor avea posibilitatea să socializeze la un pahar cu vin, să asculte muzică live dar și să picteze.
Invitații vor avea posibilitatea să ”arunce” culoare pe hîrtie, după care tot ei vor fi oamenii care-și vor scoate la licitație lucrările. Va fi o licitație distractivă, cu prețuri simbolice.
Prețul unui bilet fiind de 80 lei.
Sursele financiare acumulate în urma vînzărilor de bilete dar și donațiilor vor fi direcţionate în totalitate pentru asigurarea continuităţii serviciilor gratuite de îngrijire paliativă la domiciliu oferite de către personalul nostru calificat și multidisciplinar.

# Festivalul Culorilor Darwin

Pe 9 septembrie vino cu noi să colorăm orașul!
Festivalul Culorilor Darwin aprinde cerul și atmosfera în Piața Marii Adunări Naționale!
Hai să-ți colorezi prietenii și să trăiești emoții de neuitat alături de mii de oameni și DJ legendari!
Fă-ți loc în telefon pentru cele mai colorate selfiuri și fii cu ochii în patru pentru mai multe detalii!

# Woyzeck: Premieră

Teatrul National Eugene Ionesco vă invită la premiera spectacolului ,,Woyzeck” – povestea unei crime, a unui soldat torturat de mediul în care trăiește. Viața este o posibilitate, anume aceeasta este idea pe care Woyzeck încearcă să ne-o comunice.
Începând cu ora 18:30, la TEI, adâncește-te în lumea teatrului împreună cu prietenii.

# Concert sub BEC#7

Un concert live cu de toate: grunge, prog rock, alternative, underground adevărat, reggae, experimental, rap, note de chill-out, IDM, trance și house. Vino pe 9 septembrie, la ora 18:00 la cinematograful buiucani și savurează al 7-lea concert sub BEC.

# Festivalul Internațional „Regina Vioară”

Festivalul Internațional de muzică violonistică „Regina Vioară”, ediția a VIII-a

Soliști:
Solomiya Ivakhiv, SUA
Dan-Iulian Druțac, Republica Moldova
Anna Savkina, Rusia
Răzvan Stoica, România
Elena Jmurko, Republica Moldova (Tiraspol)
Ansamblul Kaiser

Dirijori:
Dumitru Goia
Steven Huang, SUA
Vasile Goia

Mai multe detalii le găsești pe pagina evenimentului.

# Teatrul Copiilor #LumineazaCircul

Proiectul social #LumineazăCircul continuă cu un eveniment destinat copiilor și anume reprezentarea unei piese de teatru de copii și pentru copii pe scena celei mai misterioase și frumoase clădiri din Chișinău-Arena Mare a Circului.
Teatrul Copiilor prezintă un spectacol muzical inedit, inspirat din celebra comedie a lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”. 40 de actori copii, cu vârste cuprinse între cinci şi 16 ani, vor evolua în cadrul unui spectacol grandios, plin de aventuri miraculoase, muzică, dans și acrobații.
Pentru mai multe detalii, fă click aici.

# Coke Live Music & Food Fest 2017

Anul acesta, COKE LIVE te va duce pe toate cele 7 continente, fără a părăsi parcul Dendrariu. Pe teritoriul evenimentului vor fi amenajate zone specifice, fiecare dintre ele înglobând bucătăria, cultura și veselia fiecărui continent. Europa, America de Nord, Asia, Australia, Africa, America Latină, Antarctida sunt cele mai fierbinți și apropiate destinații turistice pentru 17 septembrie.
Pentru mai multe detalii despre eveniment și despre artiști, accesează pagina de facebook a evenimentului.

# Chișinău Gentleman’s Ride

Chișinăul Gentleman’s Ride este o excursie organizată pe motociclete, condusă de motocicliști elegant îmbrăcați în stil clasic. Evenimentul este organizat pentru a distruge stereotipul negativ al unui om pe o motocicletă. Chișinău Gentleman’s Ride 2017 permite participarea tuturor tipurilor de motociclete, cu condiția că șoferul este îmbrăcat în haine clasice. Dress code-ul este obligatoriu.

#Social Media Bootcamp 2017

Social Media BootCamp înseamnă: prima tabără de networking din Republica Moldova care îmbină social media, marketingul digital și PR-ul, workshop-uri, training și activităţi de outdoor condimentate cu distracție și relaxare în mijlocul naturii.
Vino să descoperi alături de cei mai buni profesionişti, de la noi şi din România, cum se construiesc cele mai tari campanii de comunicare și promovare!
Vei încerca o experiență unică de integrare în comunitatea social media şi-ți vei exersa intens creativitatea și ingeniozitatea.

Mai multe detalii le găsești aici.

# Ethno Jazz Festival

Sfârşitul lui Septembrie vine să ne bucure cu cea dea XVI ediţie a Festivalului ETHNO JAZZ 2017.
4 oraşe (Chișinău, Cahul, Soroca Tiraspol), 9 formaţii din 14 ţări ale lumii, 3 zile de concerte în Chişinău, muzicieni consacraţi, un program select şi ca de obicei – cei mai buni dintre cei mai buni! Programul îl poți vedea aici.

# Bostaniada

Bostaniada 2017 – Festivalul Etno Gastronomic revine acasă la Lozova. După ediția aniversară din 2016, Bostaniada Festival Etno Gastronomic a ajuns la cea de-a 6-a ediție din nou cu cele mai frumoase tradiții, plăcințele și bucate cu bostan pregătite cu dragoste de gospodinele de la Lozova. Scopul de bază a festivalului este de a promova tradițiile etnice și de a susține economia locală, prin oferirea posibilității agricultorilor, producătorilor autohtoni și meșterilor artizanali/handmade să-și vîndă produsele direct la consumatori. Participanții și vizitatorii sunt rugați să respecte dress codul festivalului. Cele mai haioase costume vor fi premiate.
Mai multe detalii le găsești aici.

# Game of Thrones – Concert Simfonic

La Palatul Național „Nicolae Sulac”, pe 29 septembrie, începând cu ora 18:00, va avea loc un concert simfonic cu interpretarea pieselor din Game Of Thrones. Pentru mai multe detalii, urmăriți evenimentul pe facebook.

#Olimpic ECOfest 2017

OLYMPIC EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Prin intermediul acestui eveniment invităm toți doritorii să participe la diverse activități și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos, unde se poate de practicat sportul.
Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova organizează evenimentul OLYMPIC EcoFest pe data de 30 septembrie 2017.

#IarmarECO

Toamna aceasta strângem roada la IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social! Pe 30 septembrie – 1 octombrie va avea loc a V-a ediție IarmarEco – un iarmaroc socio-cultural cu totul și cu totul special.  Timp de două zile aici se întâlnesc principalii promotori ai unui mod de viață activ și sănătos din Moldova – care vor împărtăși cu toți cunoștințele lor – fie în cadrul atelierelor, fie de la tejghea, în cadrul discuțiilor personale.

# Kids Run Day 2017

Pe 30 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, în ajunul deschiderii celui de-al doilea maraton internațional de la Chișinău, va avea loc o cursă pentru cei mai tineri participanți. Cursele pentru copii sunt o tradiție îndelungată, observată la maratonii internaționali. În această zi, copiii vor putea concura între ei în trei categorii de vârstă:

– 5-6 ani,
– 7-9 ani,
– 10-12 ani.

Cursa este absolut liberă și toată lumea poate lua parte la ea. Distanța dintre cursa pentru toți copii este aceeași și va fi de 200 de metri.

De asemenea, septembrie vine cu premiere la spectacole și filme noi. 

Află cu ce repertoriu ne surprinde unul dintre cele mai importante teatre din țară și la ce premiere cinematografice te vei putea distra în această lună.

Începe toamna frumos la cele mai tari evenimente din septembrie!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente