20:14:01 19.04.2024
Stiri

NU au mai depus flori împreună, ca la Ziua Independenței: Limba ROMÂNĂ i-a divizat pe Dodon, Filip și Candu; Guvernul evită să scrie „limba română” în comunicat

Politică 31.08.2017 10:54 Vizualizări3507 Autor: Ziarul National
NU au mai depus flori împreună, ca la Ziua Independenței: Limba ROMÂNĂ i-a divizat pe Dodon, Filip și Candu; Guvernul evită să scrie „limba română” în comunicat


Deși la Ziua Independenței reprezentanții principalelor instituții din R. Moldova au depus flori împreună la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei, de Ziua Limbii Române nu au mai făcut-o.


Depunerea de flori la Ziua Independenței R. Moldova de pe 27 august 2017

Premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu au mers astăzi, însoțiți de un grup de deputați și miniștri democrați, la monument, după care au depus flori albe și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Cei doi nu au spus niciun cuvânt, iar un comunicat al Guvernului anunță că „Ziua „Limba Noastră” este o sărbătoare națională celebrată în Republica Moldova în fiecare an, la data de 31 august, cu scopul de a onora limba de stat”, evitând să numească „limba noastră” româna, în conformitate cu decizia Curții Constituționale care stabilește că Declarația de Independență a R. Moldova, unde scrie că limba vorbită în R. Moldova este româna, prevalează Constituției adoptată ulterior.



Președintele Igor Dodon a mers de această dată separat să depună flori roșii la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, sărbătorind tot „limba noastră”, numai că „moldoveneasccă”.



„Este o sărbătoare a limbii noastre istorice, așa cum a vorbit-o și marele domnitor Stefan cel Mare si Sfint - limba moldovenească. Așa cum este specificat și în Constituția Republicii Moldova. Să respectăm Constituția, să ne cunoaștem limba și să ne-o iubim, pentru că ea e parte a istoriei noastre de veacuri”, a declarat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md