Conducerea de vârf a ţării a tăcut mâlc la depunerile de flori de astăzi, cu ocazia sărbătorii Ziua Limbii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip, au tăcut mâlc astăzi, de Ziua Limbii, atunci când au mers pentru a depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, dar şi la busturile poeţilor de pe Aleea Clasicilor. Aceştia nu au avut a spune nicio declaraţie pentru reprezentanţii mass-media. Mai mult, şi preşedintele Igor Dodon a vrut să scape de ochii presei, depunând flori dis-de-dimineaţă, fără a anunţa şi presa despre acest lucru, însă a fost prins de reprezentanţii mass-media.

Pentru că nu mai avea unde să fugă, şeful statului a făcut totuşi câteva declaraţii. „Este o sărbătoare a limbii noastre istorice, așa cum a vorbit-o și marele domnitor Stefan cel Mare şi Sfânt – limba moldovenească. Așa cum este specificat și în Constituția Republicii Moldova. Să respectăm Constituția, să ne cunoaștem limba și să ne-o iubim, pentru că ea este parte a istoriei noastre de veacuri”, a menționat Dodon.

Întrebat cum se face că, vorbind limba moldovenească a depus flori la busturile poeţilor care vorbeau limba română, preşedintele Igor Dodon i-a promis unei jurnaliste că îi poate expedia „o scrisoare a lui Grigore Vieru despre limba moldovenească”. „Până deseară, dacă doriţi”, a promis acesta.

Reprezentanţii Partidului Democrat din conducerea ţării, premierul Pavel Filip şi speakerul Andrian Candu însă, deşi au anunţat evenimentul de depunere de flori, l-au încheiat fără nicio declaraţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...