Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   (video) Cum a felicitat ambasadorul…

(video) Cum a felicitat ambasadorul SUA în R. Moldova vorbitorii de limba română

În ajunul sărbătorii Zilei Limbii Române, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, James Pettit a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii R. Moldova. Astfel, Pettit a recitat o poezie în limba română. 

Astăzi, atât președintele Parlamentului Andrian Candu, cât și premierul Pavel Filip, au depus  flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor.

Și președintele ales, Igor Dodon a mers să depună flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor. Deși susține că a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare cu prilejul sărbătorii „Limba noastră”, Dodon menționează că Ștefan cel Mare ar fi vorbit limba moldoveanească.

Tot azi, la ora 12.30, va avea loc dezvelirea plăcii memoriale Leonida Lari. Seara, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert  dedicat Zilei Limbii Române.

Între 24 și 26 milioane de oameni sunt vorbitori de limbă română, iar pentru alte 4 milioane româna are statut de a doua limbă. În fiecare an, începând cu 1989, la data de 31 august,  vorbitorii de limbă română sărbătoresc prin cântece și poezie, Ziua Limbii Române.