Ambasadorul rus la Washington: A venit timpul să reluăm întâlnirile comune ale miniștrilor de externe și ai apărării într-un format „doi plus doi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moscova și Washingtonul ar trebui să reinstituie contacte directe între șefii structurilor lor militare și de politică externă, a declarat noul ambasador al Rusiei în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov, transmite Reuters.

„A venit timpul să reluăm întâlnirile comune ale miniștrilor de externe și ai apărării ai Rusiei și Statelor Unite într-un format „doi plus doi””, a afirmat Antonov, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Kommersant în ediția online.

Contactele militare între Moscova și Washington au fost înghețate în 2014 din cauza crizei din Ucraina.

În interviul menționat, Antonov s-a mai pronunțat pentru întâlniri între șefii Serviciului Federal de Securitate (FSB) și Serviciului de Informații Externe (SVR) ale Rusiei și cei ai Biroului Federal de Investigații (FBI) și Agenției Centrale de Investigații (CIA) ale SUA.

O „cooperare de lucru” între Consiliul Securității Rusiei și Consiliul pentru Securitate Națională al SUA ar putea ajuta de asemenea la lupta împotriva terorismului, a amenințărilor cibernetice și ar contribui la stabilitatea strategică, a adăugat ambasadorul rus.

Anatoli Antonov, fost viceministru de externe, se află pe lista oficialilor ruși supuși sancțiunilor europene în urma rolului său în conflictul din Ucraina, amintește Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...