(GALERIE FOTO) Locul unde oamenii nu au nevoie de energie electrică și își produc singuri hrana; Proiect impresionant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prima comunitate complet autonomă din lume, care îşi poate asigura singură hrana şi electricitatea, ar putea fi dezvoltată în curând în Olanda, lângă Amsterdam.

Este vorba de un proiect al dezvoltatorului imobiliar ReGen Villages derulat în parteneriat cu firma de arhitectură daneză EFFEKT care, aplicat la scară largă, poate contribui la rezolvarea unor probleme de actualitate ale omenirii, de la chestiuni de mediu la securitatea alimentară, scrie Inhabitat.

Comunităţile ReGen Villages, care au fost denumite „eco-satele Tesla”, au la bază cinci principii de bază: locuinţe care produc mai multă energie decât folosesc; producţie locală de alimente ecologice; energie regenerabilă şi stocarea acesteia; reciclarea apei şi a deşeurilor; comunităţi locale autonome.

 

Casele construite în cadrul acestor comunităţi vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice şi vor dispune de sisteme pasive de încălzire şi răcire. Familiile îşi vor cultiva propriile fructe şi legume în sere conectate la fiecare locuinţă. Împreună, aceste locuinţe vor forma un „un eco-sistem local”.

În pieţele publice vor exista staţii pentru încărcarea electrică a maşinilor. De asemenea, proiectul prevedere instalarea unor ferme aquaponice verticale. Satele vor dispune de sisteme comune pentru stocarea apei şi pentru reciclarea deşeurilor. Sunt prevăzute şi zone destinate creşterii animalelor, spaţiilor de joacă şi centrelor culturale.
Proiectul presupune utilizarea resurselor într-un circuit închis, în care deşeurile rezultate în urma unui proces pot fi folosite ca materie primă pentru un alt proces, a explicat Ehrlich pentru Business Insider.

„Avem nevoie de soluţii mai flexibile pentru viitor. Tehnologia există deja, trebuie doar ca ştiinţa să fie aplicată la arhitectura de zi cu zi. Este momentul să redefinim dezvoltarea imobiliară rezidenţială pentru următoarele trei miliarde de oameni care vor veni pe planetă”, a afirmat Simon Lynge de la EFFEKT.

ReGen Village va demara construcţia primei comunităţi în această vară, în localitatea Almere din Olanda şi se aşteaptă să construiască primele 25 de case până la sfârşitul anului. Proiectul ar urma să fie finalizat în 2018.

s2.ziareromania.ro

Fiecare comunitate va fi formată din 100 de familii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare. Locuitorii pot efectua diverse activităţi în folosul comunităţii pentru a beneficia de reduceri la plata taxelor lunare.
ReGen-Village-Homes-1020x610
Pe lângă Olanda, sunt avute în vedere proiecte pilot în Suedia, Germania, Norvegia şi Danemarca şi există planuri în faze incipiente pentru crearea unor astfel de comunităţi şi în China, Africa şi Emiratele Arabe Unite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...