(FOTO şi VIDEO) SUA: Până la 40.000 de locuinţe din Houston, afectate de furtuna tropicală Harvey

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primele estimări privind numărul locuinţelor care au fost afectate de inundaţiile provocate de furtuna tropicală Harvey în oraşul american Houston evaluează numărul acestora la o cifră cuprinsă între 30.000 şi 40.000, a declarat miercuri administratorul şef al comitatului Harris, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ar putea fi mai multe, nu ştim sigur până nu ajungem în fiecare cartier”, a declarat judecătorul Ed Emmett într-un interviu televizat.

Deşi unele case sunt „ireparabile”, Ed Emmett a spus că se primesc donaţii importante şi că voluntarii fac tot posibilul pentru a ajuta. „Vom avea nişte luni şi poate chiar ani foarte dificili”, a afirmat el.

După ploile torenţiale care au căzut în Houston timp de cinci zile, acum sunt afectate de precipitaţii masive câteva comitate din Texas şi Louisiana. „Comitatul Harris a beneficiat de multă atenţie, pentru că este o localitate mare şi o piaţă importantă, dar comitatele din jur au fost şi ele la fel de afectate”, a mai spus Ed Emmett.

Un alt oficial din comitatul Harris a declarat că numărul caselor inundate care se află în apropiere de două bazine de acumulare din vestul Houston a urcat la 4.000.

„Ne apropiem de nivelul de vârf al apei” în zona a două bazine din vestul Houston. „Situaţia este cu mult mai bună decât se anticipa”, a spus totuşi Jeff Linder, oficial însărcinat cu managementul situaţiilor de criză.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...