Kremlinul confirmă că oamenii lui Trump i-au propus să îl susţină în campania electorală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a confirmat miercuri că în luna ianuarie 2016 a primit un e-mail de la un consilier al lui Donald Trump în legătură cu un proiect imobiliar din Moscova, dar a precizat că nici nu a răspuns la mesajul respectiv, nici nu a discutat cu șeful statului rus despre acest subiect, transmite Reuters.

Cotidianul The Washington Post a relatat săptămâna trecută că Michael Cohen, unul dintre consilierii cei mai apropiați ai lui Trump în domeniul afacerilor, îi trimisese un mesaj pe e-mail lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, în care îi solicita ajutorul pentru un proiect imobiliar Trump Tower în Moscova.

„Pot confirma că prin mulțimea de e-mailuri a fost unul de la domnul Michael Cohen. Acest lucru s-a întâmplat într-adevăr”, a spus Peskov.

El a adăugat că Michael Cohen scrisese despre „o anumită companie rusă și anumiți oameni” care doreau să construiască un zgârie-nori în Moscova și aveau nevoie de ajutorul său pentru punerea în practică a proiectului.

Dar Dimitri Peskov a precizat că cererea respectivă nu făcea obiectul activității sale și că un eventual răspuns la acel e-mail nu făcea parte din fișa postului său. „Întrucât noi nu reacționăm la asemenea (întrebări despre) chestiuni de afaceri și asta nu este treaba noastră, am lăsat această problemă fără un răspuns”, a explicat oficialul rus.

El a menționat că Kremlinul nu a primit vreo altă cerere similară pe acest subiect.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...