(VIDEO) Noua casă de vacanţă a lui Putin, Villa Sellgren, filmată cu drona de echipa lui Navalny. Teritoriul, păzit mai ceva ca o bază militară secretă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fundația pentru Lupta cu Corupția (FBK) a opozantului rus Alexei Navalny a reuşit să filmeze noua casă de vacanţă a preşedintelui rus, Vladimir Putin, din golful Vyborg, situată pe o insulă din apropierea oraşului cu acelaşi nume. Potrivit unei investigaţii realizate de fundaţie de ceva timp, dar care a fost întreruptă de postul de televiziune de opoziţie „Dojdi” (TV Rain), care a prezentat acum o săptămână imagini din interiorul villei, clădirea este situată pe un teritoriu de circa 50 de ha de teren, iar intrarea spre această e păziză mai ceva decât un obiect militar secret.

Villa Sellgren, numită în Rusia şi „Villa lui Sherlock Holmes”, după ce în perioada sovietică casa a intrat într-un film despre detectivul de pe Baker Street, este o clădire istorică care, potrivit documentelor, are doar circa 750 de metri pătraţi. Alături de aceasta însă a fost construită o „aripă” a clădirii de cel puţin două ori mai mare, iar în apropiere este o casă de vacanţă de circa 1.500 mp, o casă a servitorilor sau hotel de circa 3.000 mp, precum şi un garaj de 850 mp. La fel, pe teritoriu poate fi observată o pistă pentru aterizarea/decolarea elicopterelor.

Vezi şi: (GALERIE FOTO) Cum arată noua casă de vacanţă a lui Putin: Faianţă cu inserţii de aur, un centru spa subteran şi un radar împotriva spionilor

Oficial, proprietatea aparţine unui prieten al preşedintelui rus, dar localnicii susţin că Putin este singurul care se bucură de casă.

Printre „dotări” se numără plăci de faianţă cu inserţii de aur, un centru spa subteran şi chiar un radar care să detecteze din timp orice încercare de a-l deranja pe Putin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...