/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Au scăpat cu amendă. Veaceslav Ceban și finul său scapă de pușcărie

missing
30 august 2017, ora 18:19

Ședința a început cu întârziere. În sală era prezentă doar avocata lui Veaceslav Ceban, Sabina Cerbu, în timp ce apărătorul celuilalt inculpat a lipsit. După pronunțarea sentinței, singura care a acceptat să discute cu presa a fost procurorul Adriana Bețișor.

„3.000 unități convenționale în privința lui Caraman și 2.250 în cazul lui Veaceslav Ceban. Urmează să studiem partea motivatorie a acestei sentințe și, în circumstanțele în care atestăm careva aspecte cu care nu suntem de acord, o vom contesta”, a menționat Adriana Bețișor.

Astfel, inculpații au trecut pe lângă o posibilă condamnare la 7 ani de închisoare, conform Codului Penal. De-a lungul carierei sale, Veaceslav Ceban a deținut funcția de șef al Deartamentului Instituțiilor Penitenciare și de viceministru de Interne, iar în momentul reținerii era angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat. Finul acestuia, Stanislav Caraman, deținea funcția de inspector în cadrul Serviciului Vamal.

Aceștia au fost reținuți pe 25 iunie sub acuzația de trafic de influență. Potrivit procurorilor, ei au estorcat 60 de mii de euro de la un bărbat. În schimbul banilor, l-ar fi asigurat că vor clasa dosarul în care respectivul era învinuit. Cei doi au obținut o sentință mai blândă după ce și-au recunoscut vina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram