Ucraina expulzează o jurnalistă de la „Pervîi Kanal”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnalista postului rus de televiziune „Pervîi Kanal”, Anna Kurbatova,va fi expulzată în Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei Elena Ghitlianskaia.

„Propagandista rusă Anna Kurbatova va fi expulzată în Rusia. În momentul actual se pregătesc documentele necesare pentru expulzarea sa oficială”, a scris purtătorul de cuvânt pe pagina de Facebook.

Ghitlianskaia a mai adăugat că „așa se va întâmpla cu toți cei care își permit să-și bată joc de Ucraina”, scrie Tass.

„Pervîi Kanal” a anunțat miercuri că jurnalista ar putea fi fost răpită de către agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Uniunea Jurnaliștilor din Rusia s-a adresat deja Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și la alte organizații internaționale în legătură cu dispariția Annei Kurbatova în Kiev.

Jurnalista este originară din orașul Stavropol. Ultimele 7 subiecte ale Annei Kurbatova care au fost difuzate la „Pervîi Kanal” erau despre situația din Ucraina.

Cu o zi înainte de răpire Kurbatova a pregătit un reportaj despre abuzurile asupra jurnaliștilor în Ucraina, iar cu câteva zile înainte Canalul 1 a difuzat reportajul său despre parada militară de Ziua Independenței a Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...