/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Săraci la aniversară. Militarii Armatei Naționale cer respect și bunăstare

missing
30 august 2017, ora 17:43

Militarii spun că și-ar dori o mărire de salariu, pentru că muncesc într-un domeniu ce presupune risc pentru viață. Salariu unui militar variază între 3000 și 6000 mii de lei, în funcție de grad și vechimea în muncă.

„Ar fi bine ca să mărească salariu, un salariu decent care omul trăind în Chișinău în niște condiții când este necesar să-și plătească chiria, să își asigure familia. Pentru un trai decent este nevoie de mărirea pachetului social și anume a salariilor”, susține locotentul-maior, psiholog, Lilia Munteanu.

Militarii spun că nu le pare rău că au ales această profesie. Își servesc patria cu mândrie în pofida riscurilor.

„Pentru familie este deasemenea foarte greu, pentru că serviciul din câte cunoașteți este 24 din 24 de ore, și la orice moment putem fi chemați la serviciu pentru a îndeplini oricare misiune”, menționează maiorul Eugeniu Caragiu.

Peste 20 de distincții au fost împărțite astăzi militarilor Armatei Naționale. O parte au fost oferite de Igor Dodon, iar altele, din partea prim-ministrului, au fost oferite de ministrul ad-interim al Apărării, Gheorghe Galbura.

„Eu deja am solicitat consilierilor mei să pregătim și să revenim la acel pachet social care a fost exclus pentru militari cu câțiva ani în urmă”, a declarat Igor Dodon.

„Dumneavoastră sunteți forța pe care fiecare cetățean al Republicii Moldova va putea conta”, a spus viceministrul apărării, Gheorghe Galbura.

Armata Naţională a Moldovei a fost înfiinţată la 3 septembrie 1991, printr-un decret al primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram