Ghimpu, apelând la figuri de stil: Plahotniuc visează la funcţia de premier, iar lui Filip vrea să-i elibeze un loc demn, cel de primar general al capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, se arată convins că reţinerea, suspendarea din funcţie, dar şi menţinerea în arest la domiciliu a primarului general Dorin Chirtoacă au unicul scop de a libera locul de primar al capitalei pentru nimeni altul decât actualul premier democrat Pavel Filip. Asta deoarece, se arată convins lideul PL într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Vlad Plahotniuc „visează” la locul de prim-ministru.

„Vise „NOBIL-e”, dar locul din păcate este ocupat! Așa că apare nevoia stringentă de a-i găsi altul pe măsură bunului prieten și colegului său de partid P. Filip, ca acestuia să nu-i fie rușine că a cedat funcția de premier… Și, începând cu 25 mai (ziua arestării lui Dorin Chirtoacă) – locul este „găsit”!”, afirmă preşedintele liberal.

În postarea sa, Mihai Ghimpu recurge la figuri de stil, relatând despre „o pupăză de-a lui Ion Creangă, care zice: mixt, mixt, iar Dorin Chirtoacă – arestat, suspendat și condamnat”, astfel locul devine liber!” venită „pe creanga din grădina actualului „prieten politic””, referindu-se, cel mai probabil la preşedintele Igor Dodon care a propus modificarea sistemului electoral în unul mixt.

„- Bine, dar probele??? – Nici un fel de „dar”, căci probele nu sunt obligatorii, important e să fie niște declarații împotriva lui; mai apoi, TV-urile (știm noi ale cui) să tot „ciripească” toată ziua că e „corupt”, că în capitală e mare „dezordine” și că cel mai potrivit om care să aducă „bunăstare și ordine” este… Pavel Filip!
Da, bună pupăză, n-ai ce zice! Dar ce idei, mânca-o-ar dracul, că noi și așa suntem învinuiți de justiție selectivă și nepărtinitoare și realizând aceste idei, putem fi din nou izolați de partenerii noștri europeni…
– Cine nu riscă, nu bea șampanie”, așa că face să riscăm, „dragă pupăză”, căci chiar de îi vom supăra pe europeni, peste un timp le va trece și ne vor ierta de frică să nu ne „ducem” cu rușii…”

„Dar, vorba lungă – sărăcia omului! Așa că vă întreb pe de-a dreptul: cum credeți, va ajunge Plahotniuc Prim-ministru, iar P. Filip Primar General Interimar? Eu bănuiesc că da!”, mai scrie Mihai Ghimpu, afirmând că „dacă nu azi, atunci mâine”.

La fel, liderul PL mai afirmă că, din câte se pare, socialiştii nici de referendum nu au uitat, iar ast „în pofida faptului, că Curtea Supremă a spus clar la inițierea primului referendum al PSRM și PPEM că nu sunt motive pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă, deoarece lupta cu corupția (dar și alte aberații aduse drept învinuire) nu intră în atribuțiile Primarului”. „Dar ce ți-i și cu Hotărârile Curții noastre Supreme, căci pentru al doilea referendum inițiat Hotărârea a fost diametral opusă!!! Ce săi faci, comanda e comandă, asta nu ți-i o oarecare lege, pe care o poți încălca!!!”

„Așadar, vedeți cât de mult îi place democrația democratului Vlad Plahotniuc, dar nu și obținerea puterii în mod democratic, adică prin votul alegătorilor! Căci, la ce bun ar mai avea nevoie de alegători, când e destul să-și pună în aplicare „calitățile” sale excepționale de bun „manager” în toate domeniile, inclusiv și în cel al arestărilor, suspendărilor si condamnărilor fără probe”, declară Ghimpu.

În calitate de „P.S.”, preşedintele PL şi unchiul lui Dorin Chirtoacă scrie că „ce ține de funcția de Primar General interimar, rămâne să vedem ce va „decide” Pavel Filip”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...