Peste 1300 de studenți de la studiile cu contract, vor obține locuri bugetare în anul de studii 2017-2018

Foto: UTM

În urma finalizării sesiunii de vară a anului de studii 2016-2017 au fost desfășurate concursuri de ocupare a locurilor cu finanțare bugetară, în rândul stundenților care achită taxele de studii. În urma acestora, au fost trecuți la buget circa 1300 de studenți.

Concursurile s-au desfășurat pentru studenții promovați în următorul an de studii, cu excepția ultimului an, în cele 14 instituții de învățământ superior public, în baza mediei de concurs, dar au fost aplicate și alte criterii proprii, aprobate de Senate, pentru a putea face distincții între candidații cu aceeași medie.

Din totalul de 13 720 de locuri la buget, 2157 au fost oferite studenților orfani, studenților rămași fără îngrijirea părinților şi persoanele cu dizabilitate severă şi accentuată.

În rezultatul concursului 1297 dintre studenți care și-au făcut studiile cu taxă din anii precedenți au ocupat locuri cu finanțare bugetară (în comparație cu 1326 de studenți în anul 2016 și circa 1775 studenți în 2015).

În urma analizei datelor prezentate de universități cei mai mulți studenți cu taxă de studii care au ocupat locurile bugetare sunt de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți și Universitatea de Stat din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente